Novus Sanity Check

Sanity check är Novus egen podcast där vi vrider och vänder på dagsaktuella fenomen.

Alla avsnitt

Senaste avsnittet

Det har blivit dags för avsnitt 74 av Novus Sanity Check, nu med Jeanette Fors-Andrée.

Hon är en erfaren krishanterare och medierådgivare med över 20 års praktisk erfarenhet. Genom sin verksamhet hjälper hon organisationer och högt uppsatta chefer att navigera genom förtroendekriser och mediedrev. Med en bakgrund från en branschorganisation inom Svenskt Näringsliv, som kriskonsult på en global PR-byrå, samt akademisk forskning vid Uppsala universitet är hon väl respekterad som expert inom området kriskommunikation och medieträning.

Dagens avsnitt behandlar bland annat hur viktig seriös journalistik är, vilka konsekvenser som kan uppstå när konsekvenstänket inte finns på nyhetsredaktioner, vilka tillvägagångssätt som kan användas vid en kris och det snabba medieklimatet.

“Det finns delar som är farligt när det kommer till mediadrev. Mycket handlar om att mediehusen iscensätter skurkrollen, det uppstår en dramaturgi som framställer den som granskas som kriminell. Det är något som man självklart inte vill gå med på – jag som granskas vill inte porträtteras som kriminell för att jag helt enkelt är inte det.” – Jeanette Fors-Andrée

Klicka nedan för att lyssna på med Jeanette Fors-Andrée och Torbjörn Sjöströms samtal på Spotify eller så kan du lyssna genom att klicka här.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: