Novus Sanity Check

Sanity check är Novus egen podcast där vi vrider och vänder på dagsaktuella fenomen.

Alla avsnitt

#76 - Matt Klink - en inblick i det amerikanska valet

I skuggan av EU-valet är det nu USA-valet som kommer ha mest global påverkan, därför bjöd vi in Matt Klink till podden för att ge sitt perspektiv på USA-valet. Det är främst ur ett republikanskt perspektiv då Matt har en lång erfarenhet av att leda bland annat republikanska kampanjer. För de flesta i Sverige är det mycket svårt att förstå hur Trump kan vara någon man vill rösta på. Få val är så internationellt bevakade som USA:s och få presidentkandidater får så mycket internationell uppmärksamhet som just Trump. I detta avsnitt försöker vi komma lite närmare vad valet i USA egentligen handlar om för amerikanska väljare, då främst ur ett republikanskt perspektiv.

Matt Klink är ägare av Kink Campaigns, public affairs och strategis kommunikationsfirma i Kalifornien med 35 års erfarenhet av politiska kampanjer runt jorden. Matt Klink och Torbjörn Sjöström har mötts i flertalet internationella sammanhang då Torbjörn sitter i styrelsen i systerorganisationen EAPC (European Association of Political Consultants), och Matt var nyligen ordförande för IAPC (International Association of Political Consultants), där de setts på scen och Matt förklarat amerikansk politik ur ett republikanskt perspektiv och Torbjörn har förklarat europeisk och svensk politik.

Klicka nedan för att lyssna på med Matt Klink och Torbjörn Sjöströms samtal på Spotify eller så kan du lyssna genom att klicka här.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: