Jobba hos oss

Vi letar kontinuerligt efter personer som har samma typ av driv och nyfikenhet som vi har. Du får gärna vara lite besatt av att, genom kunskap, driva förändring.

Just nu söker vi efter Research Assistants – Projektassistenter, heltidstjänst och Researcher – Projektledare, vikariat på heltid. Båda tjänsterna har sin bas i vårt huvudkontor i Stockholm.

Om Novus
Novus är ett av landets ledande analys- och undersökningsföretag. Vi befinner oss mitt i skärningspunkten mellan alla viktiga samhällsaktörer, vilket gör att vi har en unik kunskap och inblick i dagens allt snabbare utveckling och förändring. Vi kan som få andra följa och analysera vår samtid, och bidra med analyser som skapar verklig förändring. Vi talar om hur det är, och vägleder aktörer i hur de kan förändra och växa.

Novus har sitt huvudkontor på Sveavägen 59 i Stockholm, men har även ett kontor på Skeppsgatan 19 i Malmö. Tjänsterna har sin placering i Stockholm.

 


Research Assistants – Projektassistenter, heltid i Stockholm

Arbetsuppgifter

I rollen som Research Assistant ingår du i ett team med flera konsulter, projektledare och dataanalytiker som jobbar med olika typer av kunder i många parallella projekt. Du kommer bistå projektledarna i teamet.

Mer konkret kommer du att:

 • Ta fram diagram och rapportunderlag i Powerpoint
 • Korrekturläsa formulär, testlänkar och rapporter
 • Bistå vid genomförande av fokusgrupper/djupintervjuer
 • Andra uppgifter som underlättar arbetet för projektledarna i teamet
 • Bistå med andra mindre uppgifter på företaget

Vi söker dig som:

 • Har goda kunskaper i Officepaketet, framför allt Excel/Powerpoint
 • Gärna har erfarenhet från undersökningsbranschen

Som person är du driven, proaktiv och självgående, men flexibel och trivs med att arbeta i team. Du är lösningsorienterad och kan planera din tid och prioritera. Hela ditt arbetssätt genomsyras av noggrant arbete och en tydlig struktur. Du har förmågan att be om hjälp (i god tid), erbjuda hjälp och samarbeta väl med kollegor. Du älskar siffror, är analytisk och logisk i ditt tänkande och har ett intresse av och känsla för visualisering.

Startdatum är 10 augusti 2020 och tjänsterna är tillsvidareanställningar. Sista ansökningsdag är 29 juli. Vi återkommer till de sökande under vecka 32 och intervjuer sker under vecka 32.

Skicka din ansökan eller frågor om tjänsten till:

Anita Bergsveen, Projektledarchef

Mail: anita.bergsveen@novus.se

Tel: 0707 88 11 90

 


Researcher – Projektledare, vikariat heltid

Arbetsuppgifter

I rollen som Researcher ingår du i ett team med flera konsulter, projektledare och dataanalytiker som jobbar med olika typer av kunder i många parallella projekt. Du kommer vara den som samordnar teamets projekt och i de projekt du leder är du ansvarig för projektprocessen internt. Du har även kontakt med kunder och externa leverantörer under projektgenomförandet.

Mer konkret kommer du att:

 • Samordna teamets projekt, ha översikt över teamets resurser samt följa upp projektens tidsåtgång
 • Projektleda kvantitativa och kvalitativa projekt (i detta ingår intern projektledning, sammanställa rapporter i Powerpoint utifrån insamlat datamaterial, samt vara delaktig i framtagande av frågeformulär och analys av resultat)

Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för undersökningar. Du ser dina framtidsplaner i denna bransch och vill få en möjlighet att arbeta för ett av landets ledande analys- och undersökningsföretag.

Vi söker dig som:

 • Har stor erfarenhet av projektledning
 • Har mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt Excel/Powerpoint
 • Gärna har erfarenhet från undersökningsbranschen

Som person är du driven, proaktiv och självgående, men flexibel och trivs med att arbete i team. Du är lösningsorienterad och kan planera din tid och prioritera. Hela ditt arbetssätt genomsyras av noggrant arbete och en tydlig struktur. Du har förmågan att be om hjälp (i god tid), erbjuda hjälp och samarbeta väl med kollegor. Du älskar siffror, är analytisk och logisk i ditt tänkande och du har en förmåga att se samband i datamaterial.

Vikariatet gäller från 1 september 2020 fram till och med 30 juni 2021. Sista ansökningsdag är 29 juli. Vi återkommer till de sökande under vecka 32. Intervjuer sker under vecka 33.

Skicka din ansökan eller frågor om tjänsten till:

Anita Bergsveen, Projektledarchef

Mail: anita.bergsveen@novus.se

Tel: 0707 88 11 90

Novus Stories