Novus Sanity Check

Sanity check är Novus egen podcast där vi vrider och vänder på dagsaktuella fenomen.

Alla avsnitt

#75 Carl Piva - Om internet och AI

Dagens gäst i Novus podd är Carl Piva, VD för Internetstiftelsen.

Carl Piva är en visionsdriven ledare med omfattande global erfarenhet inom digital teknik och samhällsförändring. Som VD för Internetstiftelsen leder han ett team på 100 personer och som levererar en viktig del av Sveriges internet. Parallellt är Carl ordförande för Stockholm Green Innovation District, ett av Europas mest innovativa distrikt. Carl har fungerat som rådgivare till Europeiska kommissionen, Vita huset och ett flertal större städer, är Honorary Research Fellow vid Shanghai Academy of Social Sciences och älskar att arbeta i mellanrummet mellan samhällets behov och teknikens möjligheter.

Vi bjuder på ett samtal där vi får veta mer om Internetstiftelsens roll och syfte och hur det startade. Samtalet kretsar även kring ”Svenskarna och internet” där Novus gör undersökningen åt Internetstiftelsen, om EU-regler och utmaningen med att anpassa sig efter nätjättarnas algoritmer. Avslutningsvis handlar det en hel del om AI och spaningar om effekten på samhället när AI kommit ytterligare lite längre. Som vanligt leder Torbjörn Sjöström samtalet.

“Kanske svårt att backa tillbaka till någonting som inte var där från början, men man måste utveckla det till något som är mycket mer respektfullt. Med respekt kommer ett annat tilltal och en bättre diskussion, och med det kommer positiva konsekvenser” säger Carl Piva om respekt på nätet.

Klicka nedan för att lyssna på med Carl Piva och Torbjörn Sjöströms samtal på Spotify eller så kan du lyssna genom att klicka här.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: