Novus Sanity Check

Sanity check är Novus egen podcast där vi vrider och vänder på dagsaktuella fenomen.

Alla avsnitt

#73 - Mats Georgson - Hur fungerar varumärken?

Bakom gästmicken hittar vi den här gången Mats Georgson.

Med en lång erfarenhet inom marknadsföringsvärlden hittar vi idag Georgson i rollen som VD för Georgson & Co samt CMO på Limebook – där en del av fokuset ligger på att hjälpa företag att se sig själva utifrån och vad som kan förbättras när det kommer till att strukturera och prioritera de strategiska frågorna.

Avsnittet behandlar Mats Georgson och Torbjörn Sjöström en vid bredd av frågor – bland annat: Hur fungerar varumärken? Hur bygger man det på bästa sätt? Hur kan man som företag differentiera sig?

– Hur fungerar varumärken? Det finns en definition inom kategorin som säger att “varumärken är utbytbara varor som kunderna inte bryr sig särskilt mycket om att byta mellan”. Då har man med andra ord sagt att en kategori består av svaga varumärken. Senare kan man höra från annat håll att “jag har funnit att varumärken är svaga och saknar lojalitet – vilket blir en självklarhet när man tidigare har definierat varumärken på det sättet, säger Mats Georgson.

Klicka nedan för att lyssna på med Mats Georgson. och Torbjörn Sjöströms samtal på Spotify eller så kan du lyssna genom att klicka här.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: