Novus Sanity Check

Sanity check är Novus egen podcast där vi vrider och vänder på dagsaktuella fenomen.

Alla avsnitt

#64 Annie Lööf - om politiken och medielandskapet

Om politiken och medielandskapet

Det senaste avsnittet av Novus Sanity Check tar en djupdykning i politiken och medielandskapet genom en fascinerande diskussion med Annie Lööf. En av Sveriges mest inflytelserika politiker och en nyckelperson inom Centerpartiet, innan hon 2023 valde meddela sin avgång efter elva år som partiledare. Utöver politik diskuterar de även hennes senaste litterära insats – en ny bok där hon delar med sig av det som funnits under ytan, bakom rubrikerna och besluten.

“För de som följer den här debatten, dom känner ju att det inte är ett samtal mellan politikerna. Det här är en debatt som förs på olika planeter. Det här är ju mycket på grund av att vi vill nå igenom bruset och leva med våra budskap även i morgon och nästa vecka. Men det fördummar debatten.” – Annie Lööf

Vidare diskuteras även framtidstro, förtroende och hur det kan uppnås, samt vilken roll sociala medier spelar i politiska sammanhang och debatter. Därutöver belyses den pågående maktkampen och olika verktyg som finns tillgängliga för att hantera och lösa den komplexitet som uppstår inom detta område.

Klicka nedan för att lyssna i Spotify eller så kan du lyssna genom att klick här.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: