Novus Sanity Check

Sanity check är Novus egen podcast där vi vrider och vänder på dagsaktuella fenomen.

Alla avsnitt

#71 Caroline Thunved - Vad är egentligen en kommunikatör?

Avsnitt 71 av Novus Sanity Check – med Caroline Thunved som veckans gäst.

Caroline Thunved är vd och generalsekreterare för Sveriges Kommunikatörer. Hon kom närmast från en position som kommunikations- och insamlingschef på Rädda Barnen. Thunved har blivit prisad för sina kommunikationsinsatser och har en gedigen erfarenhet av varumärkesutveckling och kommunikation från både byråsidan och den ideella sektorn.

I dagens avsnitt behandlas flera ämnen. Bland annat: vad är egentligen en kommunikatör? hur kommer intåget av AI påverka branschen? och hur utsatt blir man som offentlig person i dagens mediesamhälle?

“En del av den kritik som riktas mot kommunikatörer är faktiskt berättigad. För en del kommunikatörer är gatekeepers – ofta för att de har fått de uppdraget. jag företräder föreningen och intresseorganisationen för alla kommunikatörer, och vi menar på att det är helt tvärtom. Vi ska få upp transparensen. Det visar sig allra tydligast inom offentlig sektor, där alla kommunikatörer arbetar under grundlagarna. Då har man en skyldighet via “samhällskontraktet” att ge medborgarna information, och därmed möjlighet att ta ansvar.

Klicka nedan för att lyssna på med Caroline Thunved och Torbjörn Sjöströms samtal på Spotify eller så kan du lyssna genom att klicka här.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: