Novus Sanity Check

Sanity check är Novus egen podcast där vi vrider och vänder på dagsaktuella fenomen.

Alla avsnitt

#69 Stina Oscarson - ansvaret i det offentliga samtalet

Novus Santiy Check avsnitt 69 är nu ute – den här gången med Stina Oscarsson bakom mikrofonen.

Tillsammans med Novus VD Torbjörn Sjöström, diskuteras bland annat ansvaret i det offentliga samtalet.

”Från alla som uttalar sig i det offentliga samtalet, oavsett om du uttalar dig i en tidning, Facebook eller X, så finns det krav. Det krävs att man tänker några varv till om det man säger ska nå en större publik, annars kan man lika gärna hålla tyst, säger Stina Oscarsson”

Stina Oscarsson är en svensk journalist och författare. Hon har arbetat för olika tidningar och medier, samtidigt som hon också har skrivit flera böcker, inklusive romaner och barnböcker. Oscarsson är känd för sitt arbete inom kulturjournalistik och har även varit redaktör för olika litterära tidskrifter. Hon har gjort betydande bidrag till den svenska kulturscenen genom sitt skrivande och sina analyser.

Vidare diskuteras även hur allt fler börjar se media som ett spel – och vilka konsekvenser det kan bidra med.

”När vi börjar agera utifrån att allt är ett spel, oavsett om det handlar om politik eller inte, det är då det stora sveket kommer. Det är något som i grunden egentligen ska vara värderingsdrivet. Om politiker skulle börja behandla sitt parti som ett varumärke och arbeta för att de skulle få så stort genomslag som möjligt, kan det leda till att man endast tittar på vissa frågor för att uppnå detta. Och därmed vinna spelet, säger Stina Oscarsson”

Klicka nedan för att lyssna på med Stina Oscarsson och Torbjörn Sjöströms samtal på Spotify eller så kan du lyssna genom att klicka här.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: