Novus Livsmedelsbarometer

Vi lever i en tid då mat diskuteras mer än någonsin förr. En ny kokbok kommer ut dagligen och vi omvärderar ständigt vår kost. Vårt beteendet ändras kontinuerligt eftersom trender och dieter styr, liksom nya kostråd tillsammans med en ständigt närvarande oro som får sin näring från alla debatter om kost. Vi har fått nya uttryck som ”hållbar kost”, ”flexitarianer”, ”matsvinn”, ”matskam” och ”närodlat”. Men hur påverkar detta oss som konsumenter? Lever vi som vi lär?

Novus Livsmedelsbarometer tar upp aktuella fenomen, trender och intressanta områden inom livsmedelssektorn. Syftet är att förstå och lära känna konsumenterna.

2020 är första året då Novus Livsmedelsbarometer lanseras. En del av frågorna kommer att vara återkommande, så att vi kan följa utvecklingen över tid, andra frågor ställer vi för att följa upp en specifik trend eller liknande.

Det går att beställa rapporten tryckt eller digitalt. För prisuppgift och beställning kontakta anna-lena.wihlborg@novus.se. Du kan också boka en föreläsning i ämnet av oss.

Kontaktperson
Anna-Lena Wihlborg

Novus Stories