#9 Identitet, "vampyreffekt" och relevans

Identitet, “vampyreffekt” och relevans

Med december och jul runt hörnet är det dags för ett färskt varumärkesbrev! Denna gång delar Art Director och grundaren av Pushing Buttons, Pontus Willebrand, med sig av sina insikter inom varumärkesbyggande, designuttryck och grafisk identitet. Vi belyser även vikten av att undvika ”vampyreffekten” samt att en hög kändisstatus inte alltid utgör den bästa lösningen. Dessutom tar vi en närmare titt på Novus arbete med Life och hur den strategiska grunden lades för deras framtida väg. Glöm inte heller bort att Novus glöggmingel äger rum den 6:e december – vi hoppas att du har det i kalendern!


Vad är poängen om ingen kommer ihåg oss?

Novus har inbjudit Art Directorn Pontus Willebrand, känd för sitt arbete som lärare inom varumärkesstrategi och som grundare av byrån Pushing Buttons. Han delar med sig av sina insikter och erfarenheter inom varumärkesbyggande, designuttryck och utvecklingen av en stark grafisk identitet. Genom sin expertis och bakgrund ger Willebrand en värdefull inblick i hur dessa faktorer samverkar för att forma och stärka ett varumärkes närvaro och identitet på marknaden.

Till intervjun med Pontus Willebrand…


Vampyreffekten: när fame blir fara

”Var femte annons använder en kändis, det är en ganska vanlig strategi för att stärka sitt varumärke och öka medvetenheten. Om ni skulle be om vårt råd som varumärkesanalytiker, skulle vi inom undersökningsbranschen förmodligen svara i enighet – håll er borta från kändisar i reklam!” Novus rådgivare Lovisa Brunnberg poängterar att hög kändisstatus inte alltid är lösningen – och varnar för vampyreffekten

Läs artikeln här…


Framväxten av ett stärkt varumärke

Life, en framstående hälsokedja i Norden, har etablerat sig som en betydande aktör inom naturlig hälsa. Med stark närvaro i Sverige, Norge och Finland strävar de efter att bli den främsta destinationen för välbefinnande. Novus stödjer deras framsteg med en grundläggande varumärkes- och marknadsanalys. Läs mer om Novus arbete med Life här.

Läs caset här…


Nyckeltalsserie – relevans

I denna artikel tittar vi närmare på relevans – hur relevant är ditt varumärke för din målgrupp? Varumärkesrelevans innebär att ett varumärke har kapacitet att skapa emotionell anknytning och personlig betydelse hos människor. Det är inte en fråga om vad målgruppen bara tänker, utan främst om hur de faktiskt känner.

Till varumärkesnyckeltalen…


Psst, du har väl inte glömt Novus glöggmingel 6/12?

Jul jul strålande jul, runt hörnet onsdagen den 6 december väntar något riktigt kul. Novus mingel med glögg och klapp, att missa årets happening blir ett riktigt tapp. Se till att anmäla dig på länken här, denna glögg kommer nämligen bli EXTRAORDINÄR.

Läs mer och anmäl dig till glöggminglet här…


Vi är glada över att du har tagit dig tid att ta del av våra tankar och idéer. Som vanligt fortsätter vår strävan efter kunskap och insikter – en resa vi hoppas du följer med på! Tack för oss, och vi ses om en månad.

Har du frågor som rör varumärke eller kommunikation?
Kontakta oss här: varumarke@novus.se

Är du inte prenumerant på Novus Varumärkesbrev men vill bli, klicka här.

Novus kundcase

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: