Kaffepaus, tid för reflektion och idétankning

På Novus brukar vi säga att en undersökning inte ska ta längre tid att svara på än den tid det tar att dricka en kopp kaffe. Här kommer lite tips och matnyttig information som tar kortare tid att läsa än den tid det tar att dricka en kopp kaffe. Om du läser alla tipsen på slutet kanske du får dricka två koppar…

Trevlig läsning!


Nu är det busenkelt att ta del av våra gratisrapporter

Det vanligaste är att vi på Novus producerar rapporter till våra kunder utifrån deras specifika undersökningar som sedan är deras ”egendom”, men vi gör även egna undersökningar om olika ämnen. Vissa av våra egna undersökningar blir rapporter som går att köpa. Rapporterna finns på vår webbplats, där hittar du även rapporter som du kan ta del av gratis.

Nu är det möjligt att bläddra i de rapporter som inte kostar något och få en överblick av innehållet innan du laddar ner rapporten. Smidigt och enkelt.
De rapporter som möjliga att bläddra i idag är:

▪ AI är en samhällsfråga
▪ Perspektiv 2020 (även kallad Järvarapporten)

Klicka här för att komma till våra bläddringsbara rapporter


Du har väl inte missat nyheten om svenskarnas reklamtrötthet?

Novus har för Sveriges Annonsörers räkning genomfört en undersökning om svenskarnas reklamtrötthet. I rapporten jämförs inställningen till reklam över tid. Redan 2005 undersöktes reklamtröttheten första gången av Sveriges Annonsörer tillsammans med en Novuskonsult.

Det har skrivits mycket om undersökningen och den ger oss kunskapen att 6 av 10 svenskar är trötta på reklam. Reklamtröttheten har ökat med åren, och den ser olika ut beroende på i vilken kanal reklamen finns, men även beroende av kön och ålder.

Läs mer om udersökningen här:


Har er position förändrats under corona?

Som vi pratat om i tidigare nyhetsbrev har människors behov och beteenden förändrats under corona. Som företag och varumärkesägare är det viktigt att ha koll på sin position på marknaden.

Med hjälp av Novus Position får du snabbt koll på er marknadsposition idag jämfört med era främsta konkurrenters position. Vill ni även veta om det hänt något kopplat till preferensen, tar vi självklart reda på det.

Vi genomför undersökningen i vår omnibuss, dvs vår veckovisa undersökning med 1000 intervjuer med målgruppen 18-79 år. Det betyder att du har din rapport efter ca 1,5 vecka.

Läs mer om Novus Position här…

Har du frågor?
Kontakta din kontaktperson på Novus eller maila till: info@novus.se, peter.blid@novus.se eller gun.pettersson@novus.se


Novus exponering i media

Novus har en hög medienärvaro i tidningar, radio och tv eftersom vi citeras ofta. De undersökningar man refererar till kommer både från kundernas undersökningar och från våra egna. Antalet artiklar där man refererar till en novusundersökning, ofta kallade pressklipp, varierar från månad till månad, men snittet hittills i år är 13 klipp per dag.

Det som kanske är ännu mer fantastiskt är värdet av dessa pressklipp. Via Retriever får vi ett uppskattat annonsvärde, och kan konstatera att annonsvärdet på ett klipp från en novusundersökning i genomsnitt är värd ca 50 000 kronor. I denna beräkning ingår inte våra publiceringar i Public Service. Annonsvärdet, i snitt, för alla undersökningsföretag är 43 000 kronor per pressklipp.

Novus topplista över medier när det gäller publiceringar:
SVT Nyheter, Di, Omni, Expressen, Göteborgs Posten, Svenska Dagbladet och Aftonbladet.

I vårt nyhetsflöde på hemsidan plockar vi upp några av de nyheter som har exponerats i media.


Tips

Här följer några tips på novusundersökningar som det skrivits om mycket i media den sista tiden.

UR, Skrivglappet
Novus har gjort två undersökningar för Utbildningsradion, en med målgrupp chefer och en med målgrupp lärare. Rapporterna tar upp problemet med att unga vuxna idag är sämre på att läsa och skriva än man var förr.

Omkring hälften av cheferna i Sverige har någon gång valt att inte rekrytera en ung person på grund av bristande skrivförmåga, trots att de uppfyller kriterierna i övrigt.
Läs artikeln här.

• Landshypotek Bank, semestern 2020
Novus har frågat svenska folket hur de tillbringade sin sommarsemester. Läs om din semester var som de flesta andras!
Läs artikeln här.

• Ny Corona undersökning, publicerad 24/9-2020
En rykande färsk undersökning ligger nu på vår hemsida under Novus Coronastatus.

Redan i slutet av januari då första Corona fallet konstaterades i Sverige började vi undersöka allmänhetens syn på sjukdomen, vi har utfört löpande undersökningar sedan dess. Här sammanställer vi en del av undersökningarna i ämnet som uppdateras kontinuerligt.
Novus Coronastatus hittar ni här.


Kontakta oss…

…om du vill ha mer information eller har frågor om oss eller en undersökning du vill göra.
Tveka inte att kontakta din kontaktperson på Novus alternativt maila till info@novus.se, peter.blid@novus.se eller gun.pettersson@novus.se

Eller ta kontakt via vårt kontaktformulär här…

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: