Välkommen tillbaka till jobbet!

Det känns skönt att börja jobba igen och försöka komma in i nya ”normala” rutiner.
Vi har lärt oss leva med coronarestriktionerna under vår och sommar. En till två meters avstånd är numer ett normaltillstånd. För de flesta av oss har denna sommar inte varit lik andra somrar. En relevant fråga blir hur allt som hänt har påverkat oss? Vårt sätt att tänka, vårt förhållningssätt till konsumtion, våra beteenden och behov, våra grundläggande attityder, för att nämna några områden.

På Novus följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och nästan alla har jobbat hemifrån under vår och sommar. Vi har saknat att få träffa våra kunder, men vi har hållit kontakten via mail, telefon, Teams, Skype och liknade tjänster. Varken vi eller ni, som kunder, har legat på latsidan och vi har haft mycket att göra under hela våren. Vi är väldigt tacksamma för det eftersom det inneburit att vi inte har behövt utnyttja möjligheten att permittera.

Nu är alla tillbaka efter semestern, och vi fortsätter att följa de rekommendationer myndigheterna ger. På Novus har vi ett separat våningsplan med mötesrum, så om ni vill ha fysiska möten kan vi ha ”coronasäkrade möten” hos oss (långt från kontorslandskapet, avstånd i rummet, handsprit) för upp till 5 personer.

Succesivt börjar arbetslivet och affärslivet också återgå till något slags nytt normalläge. Vad innebär allt det nya för er?
Vi på Novus vill gärna hjälpa våra kunder att komma igång igen. Ring oss och prata om era funderingar och eventuella planer! Vi är nyfikna och lyssnar gärna!

Kontakta oss…


Efter en vår i vakuum, är det dags att ta reda på vad om hänt på din marknad

Pandemin har lett till att många människor har ändrat sina prioriteringar i livet, samtidigt som många har ändrat sina vanor och rutiner. Detta har hänt medan många företag har gått på sparlåga. Nu är det läge att ta reda på vad som hänt där ute på marknaden, för att kunna möta nya behov och nya beteenden.

Novus har färdiga modeller för flera typer av undersökningar. Det innebär att vi snabbt kan komma igång med din undersökning. Du får jobba med undersökningsbranschens bästa och mest engagerade konsulter och projektledare, samtidigt som din undersökning genomförs i Sveriges bästa webbpanel. Panelen är slumpmässigt rekryterad och vi har hög deltagarfrekvens.

Vill du istället göra en telefonundersökning eller en kvalitativ studie (digitala eller fysiska fokusgrupper, djupintervjuer eller liknande) står vi redo även för dessa studier. Ditt behov styr upplägget av undersökningen!

Kontakta oss…


Novus coronamätningar, under våren, har fått stor uppmärksamhet

Under mars – juni har Novus publicerat mätningar kring spridningen av covid-19. De har publicerats på vår hemsida. Många har kommenterat våra mätningar och de har blivit omskrivna i media. Våra coronamätningar har även uppmärksammats internationellt, det finns bland annat länder som har kopierat vår undersökning för att även de vill följa utvecklingen av pandemin.

Undersökningarna har fortsatt under hela sommaren, men resultatet är inte publicerat. Bakom de publiceringar vi gjort finns en världsunik kunskapskälla, den består av fakta från drygt 40 000 intervjuer kring hälsotillstånd, tankar, beteende, tilltro och oro under en global pandemi.

Från och med nu kommer vi återigen att publicera delar av vår coronaundersökning. Publiceringarna görs regelbundet ett tag till.

Den senaste publiceringen finns alltid här.

Vill du veta mer om våra covid-19 undersökningar, prata med din kontakt på Novus, eller skicka ett mail till info@novus.se.


NOVUS ACADEMY: Seminarier – föreläsningar – utbildning

Novus genomför kontinuerligt seminarier, föreläsningar och utbildningar för våra kunder. Det är för att sprida kunskap inom olika områden som vi arbetar med och för att bidra till att öka kunskapen hos undersökningsköpare.

I dessa Covid-tider kommer våra seminarier vara digitala. De kommer inte att genomföras lika ofta som tidigare, men platserna online är obegränsade vilket innebär att fler kan ta del av dem. Vi återkommer med ett program under hösten. Uppdateringar om våra seminarier och seminarieprogram kan ni hitta via länken nedan.

Klicka här för att komma till Novus seminarier.

Våra kurser kommer att genomföras både digitalt och fysiskt, du väljer själv hur du vill delta. Vi kommer att ha små grupper med ”corona-avstånd” om du vill delta på plats hos Novus.

Vill du veta mer om vårt erbjudande inom Novus Academy kan du gå in och läsa på hemsidan.

Information om Novus föreläsningar och kurser hittar ni här.


Tips!

Missa inte rapporten Perspektiv 2020. Den bygger på en undersökning genomförd med målgruppen ”boende i våra 60 mest utsatta områden i Sverige”. Rapporten har fokus på unga vuxna och är genomförd på uppdrag av Stiftelsen The Global Village.

I rapporten kan du bland annat läsa om vilket förtroende man har för olika institutioner och hur man ser på integrationen i Sverige. Vi har även ställt frågor kring Corona.

Några intressanta insikter från rapporten:

  • Förtroendet för samhällsinstitutioner är högt bland människor som bor i utsatta område. Högst är förtroendet för polisen och lägst är den för svenska medier.
  • En ansenlig andel av boende i utsatta område vill starta eget. Särskilt i den yngre generationen. 54% av unga vuxna i utsatta områden skulle vilja starta eget företag. Motsvarande siffra för unga vuxna bland allmänheten är 37%.
  • Lag och ordning är den viktigaste frågan för stadsdelen som man bor i, följt av skola och utbildning och integration. Frågan om integration är betydligt viktigare för boende i utsatta område än den är för allmänheten i stort.
  • Nära två av tre av de boende i utsatta områden anser att avståndet mellan politiker och medborgare är för stort.

Läs mer i rapporten, du kan ladda ner den här.


Kontakta oss…

om du vill ha mer information eller har frågor om oss eller en undersökning du vill göra.
Tveka inte att kontakta din kontaktperson på Novus alternativt maila till info@novus.se, peter.blid@novus.se eller lena.roden@novus.se.

Eller ta kontakt via vårt kontaktformulär här.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: