Novus Nyhetsbrev december 2023

Vi bjuder på julläsning!

Jultidningar i alla ära, vi har samlat ihop ett axplock av våra senaste blogginlägg och poddavsnitt.

Som jul- och mellandagsläsning bjuder vi på vår årskrönika som är en djupdykning i årets händelser och trender. På bloggen skriver Hjalmar Strid om mätningar på sociala medier och hur de skiljer sig från när vi frågar svenska folket. I Novus podd har vi ingen mindre än Annie Lööf som gäst och i väntan på Jultomten på söndag kan vi rekommendera att förkovra sig i tomtens varumärke skrivet av Lina Karlsson.

Är du en av oss som jobbar lite under mellandagarna, passa på att göra en mellandagsundersökning. Mer om det längst ned i brevet.

Trevlig läsning!


En djupdykning i årets händelser och trender

Nu lämnar vi 2023 bakom oss och tar avstamp mot en spännande framtid. Men innan vi gör det kommer nu en tillbakablick med olika händelser, berättelser, infallsvinklar och röster från några av våra medarbetare.

Läs Novus årskrönika 2023…


Medieakademins Maktbarometer – Engagemang eller spridning?

Hjalmar Strid, Client Advisor på Novus, diskuterar Maktbarometern 2023 och problematiken kring mätning av engagemang genom likes, delningar och klick på sociala medier. Hur förhåller sig maktbarometerns lista över 10 mäktigaste svenskar till det resultat vi får fram när vi frågar svenska folket?

Läs på bloggen om skillnaderna…


Om politiken och medielandskapet

Det senaste avsnittet av Novus Sanity Check tar en djupdykning i politiken och medielandskapet genom en fascinerande diskussion med Annie Lööf. Det pratas om framtidstro, förtroende och hur det kan uppnås, samt vilken roll sociala medier spelar i politiska sammanhang och debatter. Hon säger att hon fått

Läs mer och lyssna på avsnittet här…


Varumärkescheck av Julens Hjälte: hur stark står sig Tomtens magi 2023?

Hur mår Jultomtens varumärke idag? Är han på dekis eller är han mer relevant än någonsin? Och vilka spontana associationer får man till Jultomten egentligen? Är det snällhet och mys, eller tänker man på läsk och prylar? Vi på Novus frågade svenska folket om saken för att ta tempen på Jultomten. Lina Karlsson, Client Advisor på Novus skriver på bloggen.

Hur står sig Jultomten? Läs här…


Vill du utveckla ditt varumärke?

Två artiklar i brevet har vi plockat från Novus Varumärkesbrev. Varje månad bjuder vi på värdefulla insikter kring hur du kan påverka ditt varumärke. Varje utgåva innehåller spännande möten, kunskapsartiklar, djupdykningar och tips från experter.

Här kan du anmäla dig till vårt varumärkesbrev…


Har du frågor du har gått och grubblat på?

Ta chansen och fråga svenskarna om vad de tycker! Under julledigheten fortsätter vi vårt engagemang med spännande frågor och undersökningar. Vi har satt in extra utskick under högtidsperioden i vår veckovisa Sverigeundersökning. Den är ett utmärkt verktyg för att ställa upp till 10 frågor till svenska folket på ett kostnadseffektivt sätt, utan att behöva genomföra en omfattande företagsspecifik undersökning.

Läs med och kontakta oss här…


Är du inte prenumerant än men vill bli?

Har du fått brevet vidarebefordrat till dig, men vill ha det direkt i din inkorg nästa gång?

Klicka här för att prenumerera på våra nyhetsbrev…


Kontakta oss…

…om du vill ha mer information eller har frågor om oss eller en undersökning du vill göra.

Kontakta oss här…

Novus kundcase

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: