Drygt en av fyra svenskar anser att det är oattraktivt med en partner som dricker mycket alkohol

Igår var det alla hjärtans dag och inför det hade Novus på uppdrag av IQ undersökt vilka egenskaper eller beteenden som svenskarna anser vara minst attraktiva hos en partner, samt hur många svenskar som någon gång druckit sig berusad på en dejt.

Vilka är då de egenskaper eller beteenden som svenskarna anser vara minst attraktiva hos en partner? Oärlighet (56%) hamnar högst upp på topp-fem-listan, följt av dålig hygien (44%) och att vara otrevlig mot folk (43%). På fjärde- och femteplats kommer att dricka mycket alkohol (26%) och att sakna humor (25%). I botten av svarsalternativen finner vi att prata om sitt ex (6%) och att sitta mycket med mobilen (10%).

Vilken eller vilka egenskaper eller beteenden anser du vara minst attraktiva hos en partner? Att min partner…

Hur många svenskar har någon gång druckit sig berusad på en dejt? Drygt en av tre svenskar (34%) har någon gång druckit sig berusad på en dejt, medan sex av tio (60%) aldrig har gjort det.

Har du någon gång druckit dig berusad på en dejt?

Om undersökningen

Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av IQ under perioden 2–7 september 2024 i Novus Sverigepanel. Undersökningen besvarades av 1063 personer i åldern 18–84 år. För ytterligare information om Novus Sverigepanel, läs här.

Novus kundcase

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: