Så hade världen röstat i USA-valet: Harris vs. Trump

Novus har tillsammans med Gallup International utfört en unik global undersökning där vi undersökt synen på Kamala Harris och Donald Trump i 44 länder (tidigare 42, nya länder tillkomna sedan igår torsdag). I undersökningen kan vi se vad folk i de dessa länder skulle rösta på om de fick möjlighet att delta i det amerikanska valet. De fick även svara på frågor om de tror att världen får en ökad eller minskad stabilitet med Harris eller Trump som president i USA. Dessutom fick de ge sin syn på om de skulle råda den amerikanske presidenten att satsa mer amerikanska resurser för att stödja Ukraina i Rysslands-Ukrainakonflikten.

Om hela världen hade fått rösta i det Amerikansta valet skulle Harris vinna med 54% mot Trumps 26%. I Sverige skulle Harris vinna med ännu större marginal.

För att läsa mer om undersökningen har vi gjort en sammanställning och även analyserat undersökningen. Vi har även skapat en interaktiv dashboard där du själv kan kan utforska svaren från alla 42 länder. Klicka här för att komma till undersökningen.

Novus översiktliga interaktiva sammanställning av resultatet.

Novus kundcase

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: