Vilket är det värsta skällsordet eller den fulaste svordomen?

På uppdrag av Språktidningen har Novus undersökt det värsta skällsordet eller den fulaste svordomen i svenska språket. Det värsta ordet svensken vet är så fult att det måste censureras när det presenteras.

Så gick undersökningen till:

Undersökningen utfördes i två steg. Först ställdes frågan ”Vad tycker du är det värsta skällsordet eller den fulaste svordomen i svenska språket?” till 1000 undersökningsdeltagare som fick svara fritt. Utifrån svaren som kom in skapades en lista på bestämda svarsalternativ baserat på den första frågan. I en ny undersökning presenterades dessa svarsalternativ tillsammans med frågan ”Vilket av dessa ord tycker du är värst eller fulast att säga?”.

Läs här SVTs inslag om vår undersökning som publicerats i Språktidningen.

 

 

Novus kundcase

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: