Novus lanserar publikt analysverktyg för politiska undersökningar

För första gången ges nu möjligheten att självständigt analysera undersökningsdata från Novus väljarbarometer, den viktigaste politiska frågan och partiledarförtroendet – Novus tre pelarundersökningar som visar väljaropinionen. Nu kan du gräva djupare och hitta svar på exempelvis: Vem är starkast bland de yngsta åldersgrupperna? Vilken partiledare har högst förtroende i storstäderna?

Vad kan man mer göra?

  • Se Novus väljarbarometers utveckling över tid.
  • Granska förtroendet för de olika partiledarna.
  • Se skillnaden mellan ålder, län och ort i Novus tre pelarundersökningar

 Novus sitter på en unik kunskapskälla med våra politiska undersökningar, och jag vill att fler människor ska få tillgång till den och kunna bygga upp en förståelse för hur svenska folket ser på politiken och politikerna. Trots att Novus är ett privat företag strävar vi mycket efter att öka allmänhetens kunskap, precis som vi gjorde med undersökningar som följde under pandemin och som vi offentliggjorde, säger Torbjörn Sjöström, VD Novus.

Det kommer att fyllas på löpande med historiska data, men vi börjar med ett litet urval av historiska undersökningar och fyller på det successivt. Med Novus metod kan man gå på djupet på demografiska undergrupper, eftersom vi genomför alla undersökningar baserat på slumpmässiga urval av svenska folket.

 Detta ger också en inblick i hur våra kunder kan utnyttja Novus tjänster för att själva få ännu mer kunskap än man annars får av en undersökning, även om Novus rådgivares analys är central så är detta ett exempel på hur våra kunder kan bli lite smartare själva som komplement till våra råd utifrån sina egna undersökningar” Säger Lena Rodén, försäljningschef på Novus.

Klicka här för att komma till Novus analysverktyg för politiska undersökningar:

För mer information om väljarbarometern och politisk opinion, kontakta Torbjörn Sjöström.

Torbjörn Sjöström, VD Novus
t.sjostrom@novus.se

För mer information om hur du kan få ta del av Novus produkter kring visualisering och undersökningar, kontakta Lena Rodén

Lena Rodén, Försäljningschef Novus
lena.rodén@novus.se
0704933028

Om Novus Väljarbarometer

Novus väljarbarometer genomförs varje månad. Undersökningen ger svar på frågan hur svenska folket skulle rösta om det vore val till riksdagen idag. Frågan ställs till röstberättigade svenskar i åldern 18 år och uppåt utan övre åldersgräns. Resultatet är efterstratifierat på kön, ålder, utbildning, region och valt parti i tidigare riksdagsval för vald period. För ytterligare information, se: https://novus.se/om-novus/vanliga-fragor/.

Novus kundcase

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: