Novus Livsmedelsbarometer 2022, del 2 – Livsmedel och hållbarhet
I slutet av september släpper vi del 2 av Novus Livsmedelsbarometer, en rapport som fokuserar på hållbarhet. En glimt av det som vi kommer att presentera:
- Hur ser konsumenterna på hållbarhet när det gäller livsmedel? Hur definierar man det?
- Hur viktigt är det med hållbarhet i förhållande till andra parametrar när man är och handlar?
- Vad gör enskilda hushåll gällande hållbarhet?
- Matsvinn, hushållens egen insats. Och vad slänger man mest?
- Lokalt, ekologiskt och svenskt, vad är hållbart?
- Klimatavtryck, något man tar hänsyn till eller ej när man handlar?
- Biologisk mångfald, förstår konsumenterna vad det innebär? Och vad står det för?
- Vilken hjälp behöver konsumenterna för att göra hållbara val?
- När man väljer butik att handla i, hur viktigt är det med en butik som arbetar med ett hållbarhetstänk?
- Vi följer upp på konsumenternas syn på en mängd olika förpackningar. Är glas fortfarande populärt?
- Återvinning, vad finns det för hinder?