Novus Livsmedelsbarometer 2022, del 2 – Livsmedel och hållbarhet

I slutet av september släpper vi del 2 av Novus Livsmedelsbarometer, en rapport som fokuserar på hållbarhet. En glimt av det som vi kommer att presentera:

  • Hur ser konsumenterna på hållbarhet när det gäller livsmedel? Hur definierar man det?
  • Hur viktigt är det med hållbarhet i förhållande till andra parametrar när man är och handlar?
  • Vad gör enskilda hushåll gällande hållbarhet?
  • Matsvinn, hushållens egen insats. Och vad slänger man mest?
  • Lokalt, ekologiskt och svenskt, vad är hållbart?
  • Klimatavtryck, något man tar hänsyn till eller ej när man handlar?
  • Biologisk mångfald, förstår konsumenterna vad det innebär? Och vad står det för?
  • Vilken hjälp behöver konsumenterna för att göra hållbara val?
  • När man väljer butik att handla i, hur viktigt är det med en butik som arbetar med ett hållbarhetstänk?
  • Vi följer upp på konsumenternas syn på en mängd olika förpackningar. Är glas fortfarande populärt?
  • Återvinning, vad finns det för hinder?

Läs mer om Novus Livsmedelsbarometer här.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: