SD bäst parti på lag och ordning

För första gången anses SD vara statistiskt säkerställt bästa parti på lag och ordning.

Idag presenterar Novus en ny undersökning om politiskt sakfrågeägarskap. Bästa parti på respektive politisk sakfråga. Den kan ses i sin helhet här

I samband med det tittar vi också på förändringen över tid i frågan Lag och ordning, en fråga som ligger på en tredjeplats i listan bland väljarnas viktigaste politiska frågor och som gått upp tydligt till den näst viktigaste politiska frågan när man tittar på väljarnas förstaval efter sommaren som rapporterades om här

Nu är det statistiskt säkerställt att SD anses vara bättre än M i denna fråga. Att SD inte ens bjöds in till samtalen att lösa problemen med brottsligheten har så klart gynnat SD i denna fråga. Genom det agerande visade regeringen tydligt att SD absolut inte har något med nuvarande situation att göra och att man inte ens vill ha med dem i en möjlig lösning. När sedan samtalen bröt samman blev det ju ännu tydligare vilka problem regeringen har att hantera frågan om den ökande brottsligheten. Sverigedemokraterna låg under en kort tid över Moderaterna i september 2017, men då var inte skillnaden statistiskt säkerställd, och de tappade den positionen i undersökningen efter.

Torbjörn Sjöström

VD

Novus

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: