Vart fjärde barn i Sverige känner inte till barnkonventionen

Rädda Barnen har tillsammans med Novus genomfört en undersökning inför Barnkonventionens 30-års dag, där drygt 1000 barn fått svara på frågan om de hört talas om Barnkonventionen.

Resultatet visade att ett av fyra barn inte hade hört talas om Barnkonventionen som finns till för att skydda och upprätthålla barns rättigheter världen över. Rädda barnen uttrycker i ett pressmeddelande oro kring barns okunskap och menar att vi har en lång väg kvar att gå för att barn i Sverige ska förstå att de har särskilda rättigheter.

I undersökningen har barn i årskurs 6, 8 och första ring på gymnasiet tillfrågats och bäst kännedom ser vi bland barn i sexan. Lägst kännedom finns bland barn i årskurs 8. Mer om undersökningen och dess syfte hittar ni här

Totalt har 1059 barn svarat på frågan om de hört talas om Barnkonventionen.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: