Bästa parti i de viktigaste sakfrågorna

Novus mäter återkommande vilket politiskt parti som anses vara bäst i olika sakfrågor. Undersökningen visar bästa parti i de tio frågor som väljarna anser vara viktiga.

Av de tio viktigaste politiska frågor anses Socialdemokraterna ha den bästa politiken i fem stycken frågor (sjukvård, skola/utbildning (delas med L), äldreomsorg, jobb/sysselsättning och pensioner). Moderaterna anses ha bäst politik i tre frågor (lag och ordning, landets ekonomi, försvaret). Sverigedemokraterna anses fortsatt ha bäst politik i invandring/integration och Miljöpartiet toppar fortfarande miljö- och klimatfrågan och Liberalerna delar förstaplatsen gällande skola/utbildning med Socialdemokraterna. Väljarnas fem viktigaste frågor ägs i nuläget av fem olika partier.

Läs hela rapporten här.

Här finns mer information om undersökningen om sakfrågeägarskap.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: