Viktoria Bergman

Viktoria Bergman föreslås som ny styrelseledamot

Valberedningen föreslår att Viktoria Bergman nyväljs som styrelseledamot. Viktoria Bergman har bred erfarenhet av bolagsstyrning, hållbarhetsfrågor, kommunikation, marknad-, affärs- och produktutveckling från ledande positioner i globala bolag i flertalet industrier. Hon är idag verksam i flera olika bolagsstyrelser.

Viktoria Bergman har tidigare haft roller som kommunikations- och hållbarhetsdirektör på E.ON och dessförinnan inom Trelleborgskoncernen. Hon har även arbetat i olika positioner på Falcon Bryggerier, Unilever och Cerealiakoncernen.

Viktoria har listats såväl bland topp 25 hållbarhetsprofiler för styrelser liksom rankats som en av Sveriges Superkommunikatörer.

Viktoria har med sig erfarenheter från följande uppdrag: Styrelseordförande Trianon AB (publ), Styrelseledamot och Vice Ordförande WaterAid Sverige, Styrelseledamot Cinis Fertilizer AB och Vattenfall AB. Styrelseordförande Galber AB.

Genom detta kommer Novus styrelse stärkas upp med kompetens som bolaget behöver och få en ännu starkare position på primärt den svenska marknaden.

Valberedningen förslår även att Jan Scherman, Kristin Sjöström och Torbjörn Sjöström omväljs. Om stämman beslutar enligt förslaget kommer styrelsen efter valet att bestå av styrelseordförande Jan Scherman, Kristin Sjöström, Torbjörn Sjöström samt Viktoria Bergman.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: