Novus i nytt samarbete med SvD och GP

Novus inleder ett samarbete kring publicering av olika politiska undersökningar tillsammans med Svenska Dagbladet och Göteborgs Posten. Novus har under många års tid gjort partisympatiundersökningar, kartläggningar av svenskarnas viktigaste politiska sakfrågor samt undersökningar av hur partiledarförtroendet ser ut. Det nya samarbetet med SvD ska utmynna i månatliga publiceringar av olika politiska undersökningar i Svenska Dagbladet och Göteborgs Posten.

– Opinionsundersökningar är mer än bara drama, ska man vara högtravande så är det där väljarna kan uttrycka sin vilja även mellan valen. Det påverkar politikerna och är viktig information för våra läsare. Genom undersökningarna av viktigaste frågan och förtroende kan vi ge läsarna en ännu större kunskap om drivkrafterna bakom rörelserna i opinionen, säger Erik Hedtjärn, politikchef på SvD Nyheter.

Novus vd, Torbjörn Sjöström, är glad över samarbetet.

– Tillsammans kan vi fokusera på att förbättra nyhetsrapporteringen kring väljarnas syn på politiken och samhället. Det är den regelbundna återkopplingen via undersökningar och tillsammans med seriös nyhetsrapportering som är avgörande för en stark demokrati. För oss är det viktigt att man har ett nära samarbete med en bra redaktion där vi bidrar med vår expertis. Där delar SvD och Novus värderingar, säger Torbjörn Sjöström.

Läs nyheten i Dagens Media här.

Läs nyheten i GP här.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: