Många stockholmare planerar semestra hemma i sommar

Det visar en undersökning Novus gjort på uppdrag av Stockholms stad och Visit Stockholm.

Fler stockholmare än tidigare planerar att ha sin semester hemma i sommar och ser fram emot att lära känna sin stad bättre, men tycker att livskvaliteten försämrats sedan evenemang ställts in. Fler personer än förra sommaren planerar att motionera, besöka naturreservat och skärgården. Man tror sig spendera mindre pengar denna sommar än förra.

Bakgrunden till undersökningen var att få kunskap om hur semestrar planerats sommaren 2020, och reaktionerna över inställda evenemang och tillställningar. Undersökningen genomfördes bland 1000 personer i Stockholms län och skedde precis innan reserestriktionerna ändrades.

Läs mer om vad undersökningen visar här:

https://start.stockholm/aktuellt/nyheter/2020/06/evenemang-och-sommarsemester-2020—sa-tycker-stockholmarna/

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: