Var tredje tror att andra dricker mer alkohol än vanligt i coronatider

Novus har på uppdrag av IQ undersökt hur allmänhetens alkoholkonsumtion påverkats av coronapandemin.

Var tredje tillfrågad (36 %) uppger att de tror att andra dricker mer alkohol än vanligt just nu.

Av dem som dricker alkohol svarar åtta av tio (81 %) att de inte har förändrat sin alkoholkonsumtion under den senaste tiden. 12 procent uppger att de dricker mindre alkohol än vanligt och sju procent uppger att de ökat sin alkoholkonsumtion under den senaste tiden.

”Vi vet att det är vanligt att dricka alkohol för att minska stress och ångest. Men att tröstdricka en dålig idé, som på sikt förvärrar situationen även om det just för stunden känns bra”, skriver IQ i ett pressmeddelande den 7 april.

Hela pressmeddelande från IQ går att ta del av här.

 

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes under perioden 27 mars – 1 april 2020 bland den svenska allmänheten i åldern 18–79 år. Totalt genomfördes 1121 intervjuer och deltagarfrekvensen var 64%. Undersökningen genomfördes via webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade och representativa Sverigepanel.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: