Var femte svensk tänker flytta inom det kommande året

Novus har på uppdrag av Mäklarsamfundet undersökt allmänhetens inställning till bostadsmarknaden.

Resultatet visar att nära var femte svensk (19%) planerar att flytta under det kommande året. ”I en situation då många undrar hur bostadsmarknaden ska påverkas av covid-19 är detta en signal som ger fog för viss optimism på sikt”, skriver Mäklarsamfundet i ett pressmeddelande den 6 april.

Hela Mäklarsamfundets pressmeddelande går att ta del av här.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes under perioden 23 – 31 mars 2020 bland den svenska allmänheten i åldern 18–79 år. Totalt genomfördes 1121 intervjuer och deltagarfrekvensen var 64%. Undersökningen genomfördes via webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade och representativa Sverigepanel.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: