Nära var fjärde svensk läser böcker varje dag

Inför Litteraturveckan i P1 (Sveriges Radio) har Novus på uppdrag av Kulturnytt undersökt allmänhetens läsvanor av böcker.

Undersökningen visar att nära var fjärde svensk läser böcker varje dag. Kvinnor och personer mellan 65-79 år svarar i högre grad än genomsnittet att de läser böcker dagligen, av dem svarar var tredje att de läser böcker varje dag.

Här kan ni läsa Sveriges Radios artikel.

Om undersökningen

Målgruppen för undersökningen var den svenska allmänheten i åldern 18–79 år. 1056 intervjuer genomfördes via webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade Sverigepanel under perioden 12 – 18 mars 2020. Deltagarfrekvensen var 60 %.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: