Hur ligger det egentligen till med svenskarnas privatekonomi?

På uppdrag av Svea, har Novus tagit reda på hur det egentligen ligger till med svenskarnas privatekonomi. På frågan “Upplever du att det är svårt att få pengarna att räcka till?” svarar drygt varannan svensk att de någon gång har svårt att få pengarna att räcka till. Hårdast drabbade är kvinnor och de mellan 18-49 år.

Den hälft (53%) som upplever att det är svårt att få pengarna att räcka till svarar att det främst sker i samband med att oväntade utgifter dyker upp. Detta innebär att många lever utan en buffert som kan täcka upp dessa otrevliga överraskningar. Högtider ruckar också på folks ekonomi, där mer än var tredje svensk av de som har svårt att få pengarna att räcka till svarar att de har extra svårt att få det att gå ihop under julen (35%).

Här kan ni läsa mer om svenskarnas ekonomiska situation ser ut.

Om undersökningen: Totalt har 1 090 webbintervjuer genomförts bland allmänheten 18–79 år i Novus riksrepresentativa och slumpmässigt rekryterade Sverigepanel under perioden 18–25 februari 2019. Svarsfrekvensen var 62 procent.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: