Andrahandssympatier: Sverigedemokraterna är populära hos moderater

Novus har genomfört en undersökning om partiernas sympatikapital efter en modell från SOM-institutet. Undersökningen tar reda på vilka partier väljarna har som sitt bästa respektive näst bästa parti. Kombinationen av dessa två är intressant bland annat eftersom det kan ge en föraning om kommande väljarströmmar mellan partier. Resultatet här visar att Moderaterna och Sverigedemokraternas väljare i stor utsträckning gillar varandra. Bland de som anser att Moderaterna är det bästa partiet är det en större andel som anser att Sverigedemokraterna är näst bästa parti i förhållande till Kristdemokraterna och Centerpartiet.

Här finns Ekots inslag om undersökningen: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7030661

Och här finns rapporten i sin helhet där hela studien presenteras.

Novus Rapport: Partisympatikapital_20180829

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: