Svenskarna fortsätter att spela i samma takt

Novus har på uppdrag av Lotteriinspektionen genomfört en undersökning om svenskarnas spelvaror. Årets undersökning visar att tidigare års trend håller i sig. Siffrorna är överlag stabila. Undersökningen visar att andelen personer som spelar går ned, men att de som spelar spenderar mera pengar på spel. Trots senaste årens stora ökning av aktörer som erbjuder spel på nätet (utan tillstånd i Sverige) stärker Svenska Spel sin ställning som spelbolag på internet.

– Det är inte mycket som hänt. Spelvanorna ligger stabilt men på längre sikt ser vi en nedåtgående trend, säger Annelie Önnerud, analytiker vid Novus.

Nästan fyra av tio spelar gratis när de spelar – då oftast genom appar eller på sociala medier. Ett spel som tappat i popularitet är ”Pokémon Go”. Samtidigt uppger fler av dem som använder spelet att de lägger pengar på det.

Länk till artikel i SVT om undersökningen

 

Vill du ta del av samtliga resultat kan du läsa hela rapporten nedan:

Svenskarnas spelvanor 2017

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: