Socialdemokraterna anses ha bäst politik i allt fler av väljarnas viktigaste frågor

Novus undersöker regelbundet vilka partier väljarna anser ha bäst politik i olika sakfrågor.

Resultatet av den senaste undersökningen visar att av de 11 viktigaste politiska frågorna så anses Socialdemokraterna ha den bästa politiken i åtta frågor (sjukvård, skola & utbildning, äldreomsorg, jobb/sysselsättning, landets ekonomi, pensioner, boende och jämställdhet). Sedan undersökningen i maj har Moderaterna tappat sakfrågeägarskapet i frågan om landets ekonomi till Socialdemokraterna samt frågan om lag och ordning till Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna anses nu ha bäst politik i invandring/integration samt i lag och ordning. Miljöpartiet anses vara det parti som har bäst politik i miljö och klimat. Sedan undersökningen i maj 2017 har Miljöpartiet ökat signifikant som det parti väljare anses vara bäst i miljö- och klimatpolitik.

Nedan finns hela rapporten att läsa där även alla partiers resultat för den här undersökningen inklusive utvecklingen över tid.

Bästa parti_September_2017

Läs även reportaget från Sveriges Radio:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6774385

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: