S bäst i 6 sakfrågor M i 2

Socialdemokraterna anses ha bäst politik i 6 av de 10 viktigaste frågorna. Moderaterna bara i två. I Juni 2015 hade Moderaterna 4 frågor de ansågs vara bäst i. Jämfört med december tappar moderaterna jobbfrågan.

Fråga: Vilket parti tycker du har bäst politik i nedanstående politiska frågor? (Se alla sakfrågor i rapporten här: Novus_Rapport_Bästa parti_170126)

För att försöka visualisera det totala förtroendet per parti så har vi summerat ihop förtroendet och gjort grafik över tid. Socialdemokraterna är det parti som har det högsta sammanvägda förtroendet för sakfrågor, Moderaterna var inte långt efter, men tappar kraftigt i januari 2017. Sverigedemokraterna går sakta men säkert framåt.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: