Margot Wallström den minister med högst förtroende

När Novus i december 2016 undersökte vilket förtroende allmänheten har för regeringen och dess ministrar blev resultatet att Margot Wallström är den minister flest svenskar har ett förtroende för. 43 % uppger att de har ett mycket stort eller ganska stort förtroende för Wallström. Värt att notera är att Margot Wallström fortsatt ligger på låga nivåer jämfört med det förtroende hon hade när regeringen tillträdde 2014. På andra plats finns inrikesminister Anders Ygeman (34%) följt av statsminister Stefan Löfven (26%).

Förtroendet för statsminister Stefan Löfven är fortsatt lågt (26%) även om förtroendet ökat något sedan mätningen i september 2016. Jämfört med oktober 2014 har förtroendet för Stefan Löfven sjunkit från 45 % till dagens 26 %. Den minister som står för det största förtroendetappet i procentenheter sedan regeringen tillträdde är Gustav Fridolin vars förtroende sjunkit från 40 % till 11 %.

Rapporten finns att läsa i sin helhet nedan:

Rapport: Novus Förtroende för regeringen, dec 2016

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: