22 % av svenskarna tror på utomjordingar

Med anledning av nyhetsrapporteringen av oidentifierade flygande föremål som upprepade gånger identifierats av USA:s militär och den utredning som USA:s kongress startat kring det ville vi se om svenskarna sett rapporteringen och vad man tror om det.

22 % av svenskarna tror det kommit utomjordingar till jorden. Signifikant fler män tror det än kvinnor. SD sympatisörer tror det signifikant mer än andra partisympatisörer. Men det handlar nog inte om partisympati utan för att det är dubbelt så många män jämfört med kvinnor som sympatiserar med SD och för att SD är starkare i glesbygden. Signifikant fler i Småland och glesbygden tror på utomjordingar.

43 % har sett nyhetsrapporteringen om detta.

Bland de som sett rapporteringen väcks det främst nyfikenhet (59%) samt var tredje (32%) blir ointresserade. 1 % blir rädda.

22 % tror det är utomjordingar. Alla andra tror det är ljusfenomen, optisk synvilla eller okänd teknik från tex militären.

I rapporten finns mer information, tex uppdelning på geografi och partisympati.

Ladda ned hela UFO rapporten här: Rapport Novus ufo 20210623

Kommentar:

Visst är det lite spännande, inte så mycket skrämmande men framförallt är det väl irriterande att har man sett filmerna från amerikanska militären så är begriper man inte hur det inte kan finnas bättre bilder. Vi kan se en liten prick på jorden från rymden med våra satelliter. Vi kan se i mörker, vi har radar som kan följa flyg. Det är tydligen hundratals observationer. Det är också obegripligt att man inte verkar reagerat, utan dessa som väl måste anses så trovärdiga observationer man kan ha har i stort ignorerats. Men iofs vad säger man om man kommer hem och säger att man sett en UFO, eller en suddig prick som flög snabbare än jaktplanet man själv hade…

Ja ja, lite kul ändå att undersöka svenskarnas syn på detta tycker jag. Planen var att släppa detta i helgen, men det blev liksom lite politisk turbulens så fick fullt upp med annat och vänta några dagar med detta. Men jag ville ha ut denna undersökning innan rapporten kommer från amerikanska kongressen. Även om den rapporten kanske bara säger att man inte vet vad det är för något. För det är väl det troligaste. Hade man vetat vad det är hade det varit publikt eller  kanske ännu troligare hemligstämplat?

Torbjörn Sjöström

VD

Novus

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: