Partiledarförtroende: Löfven och Busch Thor på delad förstaplats

Sedan augustis undersökning har det hänt riktigt mycket. En del går att härleda till valresultatet, men den utdragna regeringsbildningen är också en stor förklaring till förändringen.

Stefan Löfven är tillbaka på förstaplats för första gången på ett år, denna gång delad med Ebba Busch Thor. Löfven har högst stöd bland de rödgröna, men allianspartiernas och SD:s sympatisörer har lågt förtroende för honom.

Ebba Busch Thor rusar upp från en 7:e till en 1:a plats. Tack vare en mycket bra valrörelse, men också hur hon agerat under regeringsbildningen. Idag lyfts hon upp till en delad förstaplats av tre partiers sympatisörer, KD, M och SD. Att 56 % av SD:s sympatisörer har förtroende för henne är en stark anledning till hennes förstaplats

Läs mer och se grafik över historiken här

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: