Svenska folket vill turista i norr

Novus har på uppdrag av Svenska Turistföreningen genomfört en undersökningen om hur och var svenskar helst vill semestra i sommar. Resultatet av undersökningen visar bland annat att 3 av 4 helst vill semestra i Sverige. Vad vill man då helst göra på sin sommarsemester? Jo, allra helst vill svenskarna koppla av (49%), sola och bada (47%) samt besöka sevärdheter (38%).

På frågan “Vilken del av Sverige skulle du rekommendera någon att upptäcka?” var en annan av frågorna i undersökningen där deltagarna fick välja ut tre av Sveriges 25 landskap. Lappland fick inte mindre än 37 procent av rösterna och var därmed klart före tvåan Jämtland (26 procent) och Skåne (22 procent). Bohuslän, Gotland och Dalarna var andra landskap som fick många rekommendationer. Längst ner på listan hamnade två av Sveriges minsta landskap, Närke och Gästrikland som båda fick 1 % av svaren.

Läs hela listan och mer om undersökningen på Svenska Turistföreningens hemsida:

Svenska Turistföreningens semesterundersökning

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: