Korv och kaffe den viktigaste förtäringen när svenskarna går på fotboll

Novus har på uppdrag av IQ genomfört en undersökning om vilken förtäring som är viktigast på fotbollsarenorna. Resultatet visar att av de 47 % som kan tänka sig att gå på fotboll att korv är den viktigaste förtäringen, tätt följt av kaffe (44%). På tredje plats kommer läsk (21%).

Var femte person tycker att det viktigaste är att de ska kunna köpa starköl i samband med matchen. Undersökningen är genomförd med allmänheten i Stockholm, Göteborg och Malmö. Resultaten visar även att det är viktigare för boende i Stockholm att kunna köpa starköl än vad det är för de som bor i Göteborg och Malmö.

På frågan om hur viktigt eller oviktigt det är att dricka alkohol när du besöker en allsvensk fotbollsmatch svarar tio procent av de som någon gång varit på en allsvensk match att det är ganska eller mycket viktigt. 76 procent tycker det är ganska eller mycket oviktigt. Undersökningen visar också att alkohol är viktigare för män än för kvinnor.

 

Läs mer om undersökningen i artikeln i Metro, 3 april 2018

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: