Majoriteten vill inte ha ett OS i Sverige år 2026

Novus har på uppdrag av Radiosporten, Sveriges radio, undersökt hur svenskar ser på frågan om Sverige ska ansöka om att få arrangera Vinter-OS år 2026. Resultatet av undersökningen visar att en svensk OS-ansökan har stöd av ungefär en tredjedel av befolkningen i Sverige. 53 % säger nej till en svensk OS-ansökan. 34 procent säger ja och 14 procent vet ej. Stödet bland yngre personer är större för en OS-ansökan – där är 41 procent positiva.

Bland stockholmare är det bara 29 procent som svarar ja på frågan om Sverige ska söka för att få arrangera OS 2026. 60 procent svarar nej.

På Radiosportens hemsida kan man läsa mer om undersökningen.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: