Sarah Sjöström vinnare när allmänheten väljer bland kandidaterna till Jerringpriset

När svenska folket i Novus undersökning får välja sin Jerringpristagare blir Sarah Sjöström en överlägsen segrare med 44 % av rösterna. Jerringprisets 2018 verkliga vinnare Peder Fredricson får endast 5 %.

Novus har undersökt vilken av Radiosportens Jerringpriskandidater man skulle ha röstat på om man hade röstat. 44 % svarar att de skulle ha röstat på Sarah Sjöström och hon hamnar på en klar förstaplats i undersökningen. På andra plats kommer orienteraren Tove Alexandersson som 10 % svarar att de skulle ha röstat på. Efter det följer det svenska landslaget i ishockey, Tre Kronor (7%). Den idrottare som vann Jerringpriset 2018, ridsportaren Peder Fredricson, skulle fått 5 % av svenska folkets röster.

Hur kan resultatet i Novus undersökning bli något helt annat än resultatet från omröstningen till Jerringpriset? Undersökningens resultat pekar på att priset är ett tecken på engagemang, inte svenska folkets åsikter.

Läs mer om undersökningen i rapporten:

Novus rapport: Jerringpriset 2018.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: