Novus Almedalsrapport 2017

Ladda ned rapporten här: Almedalsrapporten 2017

Igår släppte Novus tillsammans med Retriever och Dagens opinion årets Almedalsrapport, det är tredje året i rad som denna görs.

I rapporten skriver jag att Almedalen på ett år gått från svenska värderingar och Jimmie Åkesson till Nazister och en frånvarande statsminister. Det är så svenskarna som inte var på plats sammanfattar Almedalsveckan.

2017 var det Svenska värderingar som satte störst avtryck. Är det så att vi har ett varumärkesproblem i Almedalen, där statsministern gör en poäng av att inte blandas med makten under veckan och istället “träffar folket” samtidigt som det ser ut som Nazisterna tar över denna symbol för en öppen demokratiska plats?

1900 artiklar nämnde dem under Almedalsveckan. Som referens fick LO som var den organisation Retriever bevakade som fick mest medial mediauppmärksamhet 480 artiklar under veckan.

Den stora förloraren borde på kort sikt vara region Gotland om så är fallet. Och på lång sikt om Almedalen blir något hotfullt så är det väl demokratin som blir hotad?

Läs om undersökningen och detaljerna som leder fram till det, mediagenomslaget, intressanta berättelser av arrangörer i årets Almedalsrapport.

Torbjörn Sjöström
VD
Novus

Du kan också se inspelningen från presentationen här:

https://youtu.be/Oa1-rwIcvCY

Almedalsrapporten 2017

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: