Finns det ett samband mellan partisympati och vilka TV-program man följer?

I veckans avsnitt av SR:s podcast Det politiska spelet presenterades en undersökning om sambandet mellan partisympati och vilka TV-program svenskarna följer. Undersökningen är genomförd av Novus för podcasten Det politiska spelet och presenteras av Liza Pettersson ca. 30 min. in i programet. Lyssna på avsnittet nedan.

Det politiska spelet 26 oktober:

Moderata väljare följer i större utsträckning House of Cards, Suits och Wahlgrens värld. Centerpartister ser oftare på Bonde söker fru och Paradise Hotel jämfört med andra. De socialdemokratiska partisympatisörerna gillar Veckans brott och SVT:s dramaserie Vår tid är nu. De följer dessutom Paradise Hotel i mindre utsträckning än genomsnittet. Lyxfällan är ett populärt TV-program bland Sverigedemokraternas sympatisörer där var fjärde uppger att de följer Lyxfällan. Sverigedemokrater följer i mindre utsträckning TV-program som Game of Thrones, Idol, Vår tid är nu och SKAM.

Sett till alliansväljare som helhet så gillar de i större utsträckning House of Cards, Modern Family, Suits, Paradise Hotel och The Americans medan de rödgröna väljarna istället ser mer på Veckans brott och Vår tid är nu. De väljare som i dagsläget inte vet vilket parti de skulle rösta på ser mer än genomsnittet på Idol, Modern Family, The Walking Dead och Wahlgrens värld.

Självklart finns det andra förklaringsfaktorer för vilken typ av TV-program man följer (ex ålder, kön, inkomst m.m.) men i denna rapport presenteras endast sambandet mellan TV-program och partisympati.

Läs hela rapporten nedan här: Rapport Novus Partisympati och TV_171026

Se KITs visualisering av resultaten här:

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: