SVT/Novus: Nära hälften rädda för nya terrordåd

Novus Rapport: Terrorattentatet i Stockholm 11 maj

Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av SVT.

Undersökningen genomfördes i Novus Sverigepanel med 1045 intervjuer på ett riksrepresentativt urval på åldern 18 – 79 år den 4 – 10 maj 2017

42 % av svenskarna är mycket eller ganska oroliga för ett ytterligare terrorattentat mot Sverige. 26 % är inte oroliga. Siffrorna är nästan identiska jämfört med måndagen efter terrorattentatet i Stockholm.

Kort sammanfattning:

Tittar man på historiska siffror på liknande fråga ”Hur pass orolig är du för att det kan ske en terrorattack i Sverige?” så är siffrorna mycket stabila. Oron har ökat lite, men bara marginellt. Framförallt har andelen som är mycket orolig ökat med 5 procentenheter.

Kvinnor är mer oroliga än män. Äldre mindre än yngre. Utanför storstäderna är oron större. I Stockholm är andelen som är ganska orolig högre än övriga landet. Men inte andelen som är mycket orolig. Andelen som inte alls är orolig är störst i Norrland.

SD sympatisörer är mycket mer oroliga än andra partiers sympatisörer.

Ladda ned rapporten här: Rapport Novus Terrorattentat_20170511

Se SVT:s rapportering här 

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: