Ökat förtroende för Stefan Löfven efter terrorattentatet

Novus har på uppdrag av SVT genomfört en opinionsundersökning om förtroendet för Stefan Löfven och regeringen som helhet. Undersökningen genomfördes 10 april 2017, tre dagar efter det misstänkta terrorattentatet i Stockholm.

Stefan Löfvens förtroendesiffror låg i december 2016 på 26 procent. i denna undersökning har förtroendet nu ökat och 37 procent uppger att de har förtroende för statsministern. En ökning, men siffrorna når ändå inte upp till hans toppnotering vilket var när han tillträdde 2014.

– Det stärker regeringen att det var många samhällsinstanser som funkade på ett bra sätt efter terrorattentatet. Men det här är fortfarande låga siffror för en statsminister, säger Torbjörn Sjöström, VD på Novus till SVT.

Även när det gäller regeringen som helhet har förtroendet ökat. 37 procent svarar i opinionsundersökningen att de har förtroende för regeringen, jämfört med 22 procent i december 2016.

I undersökningen ställde Novus också frågan om hur man ansåg att statsminister Stefan Löfven hanterade terrordådet i Stockholm. Resultatet visar att 62 % är nöjda med Stefan Löfvens insats.

Läs mer om undersökningen på SVT. Länk här: Ökat förtroende för Löfven och regeringen efter terrorattentatet

I rapporten nedan finns undersökningen i sin helhet.

Rapport Novus: Förtroende regeringen, 170410

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: