Novus inleder samarbete med SVT om väljarbarometern

Novus har tecknat ett tillsvidareavtal med SVT om att leverera månatliga väljarbarometrar för publicering i SVT. Fram till januari 2017 har TV4 varit Novus partner för publicering av väljarbarometern. Den första väljarbarometern med SVT kommer att publiceras i februari 2017. Novus levererar väljarbarometern till SVT från och med Februari 2017.

Detta är första gången SVT valt att regelbundet publicera väljarbarometrar. Att SVT valt Novus som samarbetspartner är något vi på Novus är mycket stolta över. Vi är säkra på att det kommer att bli ett mycket gott samarbete för båda parter. Ekonomiskt är detta inte någon stor affär för Novus, men det är ett prestigeuppdrag.

Novus väljarbarometer är Sveriges största, med 4000 genomförda intervjuer 11 månader om året. Det är denna väljarbarometer som SVT nu kommer att publicera. Ingen förändring i metod kommer att ske jämfört med tidigare. Den enda förändringen är ny publiceringspartner.

Novus har sedan starten för 10 år sedan varit mycket nära det faktiska valresultatet. I de senaste fem nationella valen har Novus en genomsnittlig placering på 1,8 (tre förstaplatser, en andraplats och en fjärdeplats). I riksdagsvalet 2014 hade Novus ett genomsnittligt fel på 0,9 % och var näst bäst av alla publicerade väljarbarometrar.

Torsdagen den 25 januari 2017 publicerades den sista väljarbarometern med TV4 och vårt 10-åriga samarbete kring väljarbarometrar är över för denna gång.

Vi vill tacka TV4 för ett mycket gott samarbete under dessa år och ser fram emot ett lika gott samarbete med SVT.

Torbjörn Sjöström

VD
Novus

 

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: