Viktigaste politiska frågorna

Socialdemokraterna, med Stefan Löfven som partiledare, har på kort tid lyckats återta en stor del av det förtroendetapp som uppstod under Håkan Juholt. En ny Novus-mätning bekräftar även ett ökat förtroende för S i de viktigaste politiska frågorna.

Novus mäter återkommande vilka politiska frågor väljarna tycker är viktigast, och vilket parti de anser har bäst politik i respektive fråga. I den senaste mätningen kan vi se ett tydligt trendskifte jämfört med föregående mätning i november 2011. I november dominerade M majoriteten av de viktigaste frågorna, men nu har S tagit kommando över de fyra, enligt väljarna, viktigaste frågorna. Samtidigt har intresset för frågan om landets ekonomi sjunkit bland väljarna. I november rankades den på fjärde plats, men har nu halkat ned till en femteplats.

Undersökningen genomfördes som en webbundersökning inom ramen för Novus Sverigepanel. 1.000 intervjuer genomfördes med den svenska allmänheten, 18-79 år, under perioden 16-21 februari 2012.

 

Läs hela rapporten här

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: