Apotekets Hälsopuls: Nästan fyra av tio svenskar lider av daglig värk

Resultat från den senaste Hälsopulsen – Apotekets årliga undersökning som tar pulsen på svenskarnas hälsa – visar att nära fyra av tio svenskar lever med daglig värk. Den vanligaste typen är ledvärk som i många fall beror på artros, en av våra reumatiska sjukdomar.

Även om personer som är 46 år eller äldre upplever värk i högre grad än de yngre, så anger fler än var fjärde (27 procent) i åldersgruppen 26 till 35 år att de lever med värk. Vidare känner drygt hälften av svenska folket så kallad “igångsättningssmärta” vilket kan vara ett tecken på begynnande eller befintlig artros.

Om Apotekets Hälsopuls Apotekets Hälsopuls är en webbaserad undersökning som genomförs i Novus riksrepresentativa Sverigepanel en till två gånger per år. I Apotekets senaste Hälsopuls har 1748 män och kvinnor över 18 år besvarat frågor om sina levnadsvanor och sitt upplevda hälsotillstånd. Hälsopulsen som genomfördes hösten 2011 är den andra som gjorts sedan starten våren 2011. Syftet är att sätta fokus på svenska folkets hälsa.

Läs Apotekets pressmeddelande här

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: