TV4/Novus: S-väljare tror inte på Juholt

En majoritet av de som röstade på Socialdemokraterna 2010 tror inte att Håkan Juholt kan leda partiet till seger i nästa val. Och det är fler som tycker att han ska avgå än sitta kvar. Det visar en Novusundersökning som TV4 låtit göra.

1 536 personer som röstade på Socialdemokraterna i valet 2010 har svarat på frågorna från Novus. På frågan “Anser du att Håkan Juholt bör avgå?” svarar 43 procent ja. 37 procent nej. Och 20 procent vet ej. Det är alltså fler som tycker att Juholt ska avgå än sitta kvar.

På frågan “Tror du att Socialdemokraterna kan vinna valet 2014 med Håkan Juholt som partiledare?” svarar 29 procent ja, 54 procent nej och 17 procent vet ej. Mer än hälften tror alltså inte på valseger med Juholt vid rodret.

Undersökningen genomfördes inom ramen för Novus Sverigepanel under perioden 22-24 november 2011.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: