Fyra av tio högskolestudenter har problem med ljudmiljön

Fyra av tio studenter har problem med dålig ljudmiljö i högskolan. Det visar en ny undersökning som Hörselskadades Riksförbund (HRF) har låtit göra vid fem högskolor. Studenterna har svårt att koncentrera sig, svårt att komma ihåg och svårt att höra vad föreläsare säger.

Drygt 1 500 studenter deltog i Novus-undersökningen som HRF låtit göra. Hela 40 procent av dem uppgav att de besväras av störande ljud i högskolans lokaler. Lika många, 42 procent, har ofta/ibland svårt att höra vad föreläsaren säger. Alltså: Störande ljud hörs ofta alldeles för mycket och önskat ljud för lite. Orsakerna är framför allt dålig akustik, dålig ljudisolering, bristfällig ljudteknik och ogenomtänkt lokalplanering.

Läs hela artikeln på befriasamtalet.se

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: