Förtroendet för Sveriges ministrar

Novus kan idag presentera förtroendet för Sveriges ministrar. Stefan Löfven är nu efter Margot Wallströms avgång den minister som har högst förtroende. Men han tappar samtidigt signifikant i förtroende jämfört med januari med en nedgång med 5 procentenheter.

Det är bara regeringens sjunde mest förtroendeingivande minister, Ardalan Shekarabi som vinner i förtroende jämfört med i januari, med en signifikant uppgång på 7 procentenheter. Resterande tappar eller är kvar på samma nivå. Hela fem ministrar tappar signifikant. Anders Ygeman på fjärdeplats den minister med högst förtroende som tappar mest förtroendet signifikant med en nedgång på 6 procentenheter.

Läs mer här: Förtroendet för Sveriges ministrar

Se också SVT:s nyhet här: Minskat förtroende för flera ministrar

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: